Xenical, beoordeling, advies en analyse… We vertellen je alles!


XENICAL is een geneesmiddel voor gewichtsverlies dat door Roche op de markt wordt gebracht en op medisch voorschrift wordt verkocht als een geneesmiddel tegen zwaarlijvigheid.
Net als de beroemde dieetpil Alli bevat het de molecule Orlistat.
Xenical
De meningen van de consumenten zijn verdeeld tussen degenen die het beschouwen als het enige echt effectieve middel om gewicht te verliezen en degenen die artsen ervan beschuldigen misbruik te maken van de wanhoop van hun patiënten door het voor te schrijven.

Is Xenical een echte wonderpil of een gevaarlijk medicijn dat ten koste van alles moet worden vermeden?

Kunt u uw arts voorstellen het voor te schrijven of een andere, minder radicale optie te kiezen?
De antwoorden op deze vragen zullen wij samen ontdekken in de volgende enquête.

Introductie van Xenical

De kern van de Xenical-pil wordt gevormd door de beroemde molecule Orlistat, de werkzame stof die een maag-darm lipaseremmer is.

Xenical wordt voorgeschreven als onderdeel van een caloriearm dieet waarbij het vetgehalte niet hoger is dan 30%.
Het is vooral bedoeld voor mensen die aan zwaarlijvigheid lijden om hen te helpen gewicht te verliezen, maar ook om hun nieuwe gewicht te behouden.

Om te begrijpen hoe deze pil werkt, moet je eerst begrijpen wat lipase is.
Lipase is een in water oplosbaar enzym dat betrokken is bij de verbranding van ingenomen vet door het om te zetten in voor het lichaam beschikbare vetzuren.
Door lipase te remmen, vermindert Xenical de hoeveelheid lipiden die tijdens de maaltijd door het lichaam worden opgenomen. Het hoofdbestanddeel, Orlistat, zou in staat zijn de absorptie van lipiden met 1/3 te verminderen.

Xenical wordt alleen voorgeschreven aan mensen met een BMI van 30 of meer, met andere woorden, die zwaarlijvig zijn in de zuiver medische zin van het woord.
Bij wijze van uitzondering, en in geïsoleerde en specifieke gevallen, wordt het voorgeschreven aan mensen met een BMI van 27 of meer die ook lijden aan andere risicofactoren zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte.

Ter herinnering: BMI (body mass index) wordt berekend door het gewicht in kilo’s te delen door de lengte in meters in het kwadraat. Dus als je 75 kilo weegt en je bent 1.75m lang, is je BMI gelijk aan : (1,75m x 1,75kg) = 24,4.

Sommige artsen schrijven dit product voor als onderdeel van de behandeling van diabetes, waardoor zij de bloedglucosespiegel beter onder controle kunnen houden als de gebruikelijke behandeling in combinatie met dieet en lichaamsbeweging onvoldoende blijkt.

De resultaten van een klinische studie die het effect ervan op de toestand van patiënten met diabetes type 2 belicht, zijn de volgende: “XENODS-studie: Xenical in de preventie van diabetes bij zwaarlijvige personen”.

Wat is de dosering van Xenical?

Het eerste wat u moet onthouden bij het innemen van Xenical is het opvolgen van de instructies van de arts die het heeft voorgeschreven.
Het is zeer belangrijk dat u zich aan de door uw arts voorgeschreven dosis houdt, vooral omdat overdosering tot zeer ernstige bijwerkingen kan leiden.

De aanbevolen dosis is 120 mg driemaal daags, verdeeld over de drie hoofdmaaltijden, bij de maaltijd of uiterlijk een uur later.
Omdat Xenical selectief het vetmetabolisme aanpakt, als u een maaltijd hebt overgeslagen of als de maaltijd die u hebt gegeten zeer weinig vet bevat, zal het innemen van deze pil geen effect hebben.

Het is nuttig om te onthouden dat verschillende andere factoren, die specifiek zijn voor elk geval, de ideale dosis Xenical kunnen bepalen die wordt aanbevolen voor elke persoon: het startgewicht, de aanwezigheid van andere risicofactoren, de andere geneesmiddelen die hij/zij in parallel neemt…

Om al deze redenen dringen wij aan op de noodzaak om de instructies van uw arts tot op de letter te volgen en Xenical te gebruiken in het kader van een medische follow-up.

Als u uw pil bent vergeten in te nemen, en als u nog tijd hebt voordat u de volgende inneemt, hebt u de keuze om de vergeten tablet in te nemen of de tablet niet in te nemen en de rest van uw behandeling regelmatig te blijven innemen. Maar in geen geval mag je twee pillen tegelijk innemen als je het vergeet, nooit!

Xenical moet worden gecombineerd met een caloriearm dieet dat uitsluitend wordt gedicteerd door de arts die u behandelt. Het is van essentieel belang dat u zich aan dit dieet houdt om de gewenste resultaten te bereiken.

Ingrediënten van Xenical pillen

Xenical pillen zijn turquoise van kleur. Elke pil bevat 120 mg orlistat en andere inactieve ingrediënten, waaronder:

 1. MICROKRISTALLIJNE CELLULOSE ;
 2. GELATIJN;
 3. INDIGO KARMIJN;
 4. NATRIUMZETMEELGLYCOLAAT;
 5. NATRIUMLAURYLSULFAAT;
 6. TITANIUM DIOXIDE;
 7. POLYVIDON K30 ;
 8. TALC.

Contra-indicaties van Xenical

Xenical is gecontra-indiceerd in de volgende gevallen (Maak u geen zorgen uw arts zal hier rekening mee houden voordat u dit geneesmiddel voorschrijft):

 • Allergie voor een van de bestanddelen van Xenical;
 • Cholestase: falen van de lever om gal te produceren;
 • Malabsorptiesyndroom: problemen met de absorptie van voedingsstoffen uit de voeding;
 • Borstvoeding en zwangerschap.

Echter, als u een ander geneesmiddel op hetzelfde moment gebruikt of een andere medische complicatie heeft, al dan niet behandeld, moet u uw arts informeren, omdat Xenical kan interfereren met een aantal geneesmiddelen.

Bijwerkingen van Xenical

Zelfs als u Xenical precies volgens de instructies van uw arts inneemt, bestaat er een risico dat u bijwerkingen krijgt.

Veel van de hieronder genoemde effecten zijn gemeld door gebruikers tijdens de eerste paar weken van het nemen van Xenical. Na deze periode kunnen deze effecten bij sommige mensen aanhouden en bij anderen verdwijnen. Raadpleeg altijd uw arts als u abnormale effecten bemerkt.

Lijst van enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van Xenical:

 • Huidallergie;
 • Moeite met ademhalen;
 • Voortdurende epigastrische pijn;
 • Blijvend gevoel van zwakte en vermoeidheid;
 • Aanzienlijke vermindering van eetlust;
 • Misselijkheid en overgeven;
 • Verandering in de kleur van urine en ontlasting.

Dit is een lijst van de meest opvallende bijwerkingen, maar wees u ervan bewust dat er ook enkele ‘minder ernstige’ bijwerkingen zijn gemeld door andere patiënten die Xenical innemen. Dit kan voorbijgaande migraines zijn, herhaalde gasuitstoot, rectale pijn en zelfs menstruele onregelmatigheden…

Werkt Xenical?

Afgezien van de contra-indicaties en ongewenste bijwerkingen, kan Xenical een belangrijke hulp zijn voor zwaarlijvige mensen.
Er zijn zelfs 5 vergelijkende klinische studies aan gewijd. Sommige klinische tests die werden uitgevoerd voordat het product op de markt werd gebracht, wezen op een gewichtsverlies van 5 tot 10% van het gewicht van de patiënten in 2 weken.

Andere tests toonden aan dat tijdens de eerste 3 maanden van de Xenical-behandeling, ongeveer 70% van de proefpersonen 3 keer meer gewicht verloren dan degenen die gewoon een dieet volgden.

Ten slotte hebben sommige klinische studies gesuggereerd dat 20% van de zwaarlijvige mensen die deelnamen aan deze studies 10% van hun gewicht konden verliezen na het nemen van Xenical gedurende een jaar.

Het is daarom zeer waarschijnlijk dat de variatie in de resultaten een direct gevolg is van de verschillen in het lichaam van de patiënten en het caloriearme dieet dat gepaard gaat met het gebruik van Xenical.

In feite waren mensen in dezelfde situatie, die hetzelfde dieet volgden en een placebo innamen in plaats van Xenical, in staat om 8% van hun gewicht te verliezen.

Waar vind ik Xenical en tegen welke prijs

Ondanks alles wat er over Xenical is gezegd, is het nog steeds online over de toonbank verkrijgbaar. Tijdens ons onderzoek hebben wij deze aanbiedingen gevonden op deze Zwitserse website die gespecialiseerd is in de verkoop van afslankproducten.

Indien u geen voorschrift hebt, zal de site u vragen een reeks vragen te beantwoorden om u een online voorschrift toe te kennen of te weigeren. Het product is als volgt verpakt:

 • Doos van 252 pillen van 120mg;
 • Doos van 168 pillen van 120mg;
 • Doos van 84 pillen gedoseerd op 120mg.

De levering is gratis en de site heeft alle tekenen van vertrouwen (inclusief een telefoonnummer dat voor de klanten beschikbaar is).

Onze mening over Xenical

Xenical heeft het potentieel om een duidelijk gewichtsverlies effect te hebben op personen met overgewicht.

Indien u bereid bent een strikt calorie-arm dieet te volgen en uw vetinname nauwgezet te controleren, kan het een belangrijk hulpmiddel zijn. Wij raden u echter aan deze behandeling te combineren met een dieet en een bewegingsprogramma om uw resultaten te optimaliseren.

Als uw gezondheidstoestand niet toestaat dat u Xenical gebruikt, kijk dan op onze site voor andere afslanksupplementen zonder recept die effectief en veilig kunnen zijn.

Recent Posts