Afvallen met shakes

Daphne Boters april 19, 2014 0

Afvallen met shakes kan een goede keuze zijn als je snel wilt afvallen. Een veelgehoord argument tegen het gebruik van shakes is dat veel mensen een jojo effect ervaren. Ik ga je helpen dit effect te voorkomen door in dit artikel precies aan te geven met welke shakes je snel kunt afvallen en wat het geheim is om op gewicht te blijven.

Afvallen met gezonde shakes

Belangrijk om te weten is dat de ene shake gezonder is dan de andere. Een gezonde shake zit boordevol eiwitten en gezonde vetten (vloeibare/onderzadigde vetten) zit. Het gaat erom dat je de hoeveelheid koolhydraten (waaronder suikers) in je voeding verminderd want deze maken je dik. Kijk dus voordat je een shake koopt naar de ingrediënten en let dan op de volgende factoren:

  • hoeveelheid kilocalorieën
  • hoeveelheid koolhydraten
  • hoeveelheid suikers (onderdeel vd koolhydraten)
  • hoeveelheid (on)verzadigde vetten

Zo kun je voor jezelf een keuze maken welke shake het beste bij jou past. Om je te helpen bij deze keuze vind je hieronder de 3 meest effectieve afvallen met shakes dieten van dit moment.

Voorbeelden van gezonde shakes

Kant en klare shakes

  • Vitadis Slanker Leven Plan. Meest goede voorbeeld van een super gezond en effectief shake dieet is het Vitadis Slanker Leven plan. Dit plan bestaat overigens niet alleen uit shakes maar betreft een assortiment van meer dan 80 verschillende producten. Persoonlijk mijn favoriet omdat je gedurende het dieet leert om gezond te eten!
  • Dieet pro. Deze shakes zijn erg gezond en bevatten ontzettend weinig slechte koolhydraten (0,8 gr. per portie!). Daarnaast bevatten deze shakes maar heel weinig kilocalorieën waardoor je snel zult afvallen.
  • Atkins. De Atkins shakes zijn wereldwijd bekend. Ze zijn erg populair omdat ook deze shakes gezond zijn en weinig kilocalorieën bevatten.

Zelf shakes maken

Wat veel mensen niet weten is dat het ook heel goed mogelijk is om zelf een shake te maken. Feit is echter dat je qua kosten ongeveer gelijk uitkomt als de kant en klare shakes en het vaak erg bewerkelijk is om alle juiste ingrediënten te kopen.

Het geheim: Op gewicht blijven

Ik wil eerst een fabeltje uit de wereld helpen. Er zijn mensen die beweren dat als je hun shake gebruik je niet meer zult aankomen. Dit is natuurlijk onzin. Als je stopt met de shake en je weer gaat eten zoals je dat altijd hebt gedaan kom je weer aan. Wel is het zo dat de ene shake gezonder is dan de andere zoals ik net heb toegelicht.

Er zijn wat mij betreft 2 manieren om op gewicht te blijven. Hierbij heeft de eerste manier mijn voorkeur.

Manier 1: gezond leren eten

Als je gezond eet zul je in 9 van de 10 gevallen niet dik worden. Er zijn altijd uitzonderingen waarbij het aankomen bijvoorbeeld een medische oorzaak heeft. Er is geen betere manier om op gewicht te blijven dan je lifestyle aan te passen. Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat dit niet makkelijk is en veelal niet lukt zonder de hulp van professionals of op maat gemaakte programma’s. Daarom is mijn advies om te kiezen voor het Vitadis dieet waar je leert om gezonder te eten door middel van actieve coaching en gezonde (gratis) recepten en tegelijkertijd snel en gezond je kilo’s verliest.

Uiteraard kun je ook eerst zelf proberen. Hoe ook jij gratis gezond kunt leren eten in een aantal simpele stappen kun je lezen op de homepage.

Manier 2: shakes blijven gebruik

Eenmaal op gewicht kun je om te voorkomen dat je weer aankomt af en toe shakes blijven gebruiken. Merk je dat je weer aankomt trap dan tijdig op de rem en bouw een shake dag in. Hoe vaak je terug valt op shakes is per persoon natuurlijk verschillend. Maar je zult zien dat het op een gegeven moment automatisch gaat. Je voelt perfect aan wanneer het moment daar is om weer een balansdag in te bouwen.

Welke manier kies jij om gezonder te leren eten?

Laat een reactie of vraag achter »