Xenical en mogelijke bijwerkingen

Daphne Boters oktober 30, 2015 0

Net als bij andere medicijnen kent ook Xenical een aantal mogelijke bijwerkingen die zich soms voor kunnen doen. In dit artikel behandel ik de mogelijke bijwerkingen van Xenical op basis van de informatie uit de Xenical bijsluiter.

Algemene informatie over Xenical bijwerkingen

Mocht je niet goed voelen tijdens het gebruik van Xenical dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te melden bij je huisarts of apotheker.

Wil je Xenical kopen dan is het goed om je te verdiepen in het product en kennis te nemen van mogelijke bijwerkingen. Het wordt altijd aangeraden om de bijsluiter zorgvuldig door te nemen.

Bijna alle bijwerkingen komen voort uit het feit dat Xenical een werking heeft op je spijsvertering. Klachten over bijwerkingen zijn dan ook veelal terug te herleiden op de spijsvertering. Over het algemeen zijn de bijwerkingen mild en treden ze vooral op in het begin van de behandeling. Ook blijkt dat de bijwerkingen het sterkst waarneembaar zijn als er vette maaltijden worden genuttigd.

Meestal verdwijnen de bijwerkingen vrij snel en je kunt dit bespoedigen door gezond te eten of de Xenical te combineren met een gezond dieet.

Xenical bijwerkingen

In de bijsluiter wordt ondescheid gemaakt naar bijwerkingen die zich vaak (1-10 van de 100 patiënten) en bijwerkingen die zich heel vaak voordoen (1 op de 10 patiënten).

Bijwerkingen die heel vaak voorkomen zijn hoofdpijn en een onaangenaam gevoel in de buik door sommige mensen ervaren als buikpijn. Ook kan het gebeuren dat je meer aandrang hebt wat betreft ontlasting en dat je winderiger wordt. De ontlasting zelf kan wat zachter worden (olie achtig) en de bloedsuikerspiegel kan laag worden.

Bijwerkingen die vaak voorkomen zijn een onaangenaam gevoel in de rectum door sommige mensen ervaren als pijn. Zachte ontlasting, incontinentie en een opgeblazen gevoel komen ook voor. Je kunt ook vermoeider raken en de menstruatie kan ontregeld raken. Verder is bekend dat Xenical een negatieve invloed kan hebben op je tanden en tandvlees.

Ben je na het lezen van deze bijwerkingen helemaal ontmoedigd en wil je toch snel afvallen dan is wellicht het Vitadis Slanker Leven Plan de oplossing voor jou.

Xenical bewaren

Om te zorgen dat de Xenical capsules goed blijven is het belangrijk om de tabletten op de juiste manier te bewaren. Xenical wordt geleverd in een blisterverpakking en opgenomen in glazen flesjes. Het is belangrijk om de Xenical niet meer te gebruiken nadat de vervaldatum is verstreken. Ook dien je de Xenical te bewaren op een plek waar de temperatuur beneden de 25 graden Celcius ligt. Xenical bewaar je in de originele verpakking zoals deze aangeleverd wordt.

De Xenical capsules kun je herkennen aan de opdruk “ROCHE XENICAL 120”. Roche is de fabrikant en vergunninghouder voor de Xenical capsules en kent ook een locatie in Nederland die telefonische bereikbaar is voor eventuele vragen.

Xenical kopen

Wil je zonder naar de huisarts te gaan Xenical kopen op een veilige manier dan kan dat via onderstaande knop. Je bestelt dan via een online doktersservicedienst die geheel online bepaald of Xenical voor jou geschikt is waarna de bestelling geheel online kan worden afgerond en de Xenical bij jou kosteloos wordt thuisbezorgd.

 

Laat een reactie of vraag achter »