Snel afvallen buik? Mannen, opgelet!

Daphne Boters november 18, 2017 0

Afvallen is iets waar je vaak vooral vrouwen expliciet over hoort praten. Waar vrouwen vaak proberen gewicht te verliezen, door middel van diëten of sporten, schijnen mannen vaak het tegenovergestelde te proberen en zogezegd ‘zwaarder’ of ‘groter’ te worden. Dit gaat echter veelal over spieren en spiermassa, niet over lichaamsvet. Het wil zeker niet zeggen dat te dik zijn voor mannen minder schadelijk zou zijn dan voor vrouwen! In tegendeel zelfs: mannelijke buikvet is vaker een harder soort vet dan bij vrouwen. Voor mannen is snel afvallen rond de buik (wat ik hier simpelweg ‘afvallen buik’ zal noemen) net zo belangrijk voor een gezond en lang leven als voor vrouwen. Snel afvallen buik, mannen, is echter niet zo eenvoudig als je misschien zou denken of graag zou willen. Veel mannen zijn erg goed in overschatten waar ze in eerste instantie, zonder training of ervaring toe in staat zijn. Wees je hiervan bewust! Snel afvallen, of het nu om de buik, de benen, de billen of andere lichaamsdelen gaat, is sowieso een doel dat positief klinkt, maar dat bij nadere inspectie nog wel wat nadelen met zich mee kan nemen. Snel afvallen buik, mannen, is namelijk prima te verwezenlijken, maar de vraag is wat er daarna gebeurt. Wanneer je kiest voor snel afvallen in plaats van gestaag gewichtsverlies, is de kans dat er een jojo-effect optreedt vele malen groter. Hoe is snel afvallen buik voor mannen (en voor vrouwen) dan het beste te realiseren?

Snel afvallen buik mannen: crashdiëten en dieetshakes

Om te beginnen zijn de belangrijkste ingrediënten van effectief afvallen een gebalanceerde, gezonde voeding en een strak sportregime. Wil je snel afvallen buik, mannen, dan zijn er enkele effectieve methoden die op korte termijn voor gewichtsverlies kunnen zorgen. Denk hierbij aan crashdiëten of een regime van maaltijdvervangende dieetshakes. Allemaal uitermate effectief, maar uitsluitend op de korte termijn. Wil je snel afvallen buik? Mannen, we weten allemaal dat je alles kunt waar je je zinnen op zet, dus ga ervoor! Maar onthoud wel dat een kortetermijnoplossing per definitie geen betrouwbare en bevredigende resultaten levert voor de lange termijn. Wil je voor één avond een paar kilo kwijtraken zodat je bij een formele gelegenheid dat pak weer kan dragen? Dan is snel afvallen buik voor mannen mogelijk een prima oplossing. Wil je echter een mooier, krachtiger, steviger en fitter lichaam? Dan is het aan te raden een andere methode te kiezen dan snel afvallen buik. Mannen, wie serieus iets aan zijn overgewicht en conditie wil doen, zal daar tijd, energie, aandacht en discipline in moeten steken.

Mannen, voeding en sport

Heb je je zinnen gezet op snel afvallen buik, mannen? Vraag je dan af wat je bedoelt met ‘snel’ en waarom je er haast bij hebt. Wanneer je voor de wat langere termijn kiest, richt je je op het duurzaam aanpassen van je voedings- en sportpatroon. De basis van afvallen – langzaam of snel afvallen buik, mannen of vrouwen, sportief of niet – is altijd dat je minder calorieën binnen krijgt dan je weet te verbranden. Daarom is voedingspatroon het belangrijkste onderdeel van een afvalregime, omdat dat eenvoudiger aan te passen is dan hoeveel calorieën je op een dag verbrandt. Dit is natuurlijk ook te reguleren wanneer je regelmatig en intensief sport, maar met name in het begin zal je het vooral van een aanpassing in je dieet moeten hebben. Wanneer het gaat om sport, is het goed om te weten dat met name intensieve krachtsport effectief is bij ververbranding. Op die manier verlies je dus buik- en ander lichaamsvet, en kweek je tegelijkertijd spieren. Snel afvallen buik, mannen, én het opbouwen van een mooi, sterk en gespierd lichaam gaan dus moeiteloos hand in hand!

Enkele specifieke tips

Waar moet je zoal rekening mee houden in je eetpatroon wanneer je af wil vallen? Van de meeste tips heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord:

  • Let op met koolhydraten
  • Neem vooral volkorenvarianten van graanproducten (denk aan brood, pasta, rijst)
  • Vermijd zo veel mogelijk vet, suiker en zout
  • Eet zo veel mogelijk vers fruit en verse groenten: deze bevatten veel voedings- en bouwstoffen en zorgen daardoor sneller en langduriger voor een voldaan gevoel. Met name bananen zijn zeer geschikt, met name voor het sporten!
  • Drink veel water, thee en eventueel koffie – natuurlijk ongezoet!

Wanneer het gaat om sporten is het aan te raden om een sportmaatje te vinden, zodat jullie elkaar kunnen motiveren om door te blijven gaan. Maak er bijvoorbeeld een wedstrijdje van! Andere goede gewoontes voor snel afvallen buik, mannen, zijn goed en regelmatig slapen, kleine porties opscheppen en langzaam eten. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze laatste twee gewoonten ertoe leiden dat je minder eet. Goed en regelmatig slapen en water drinken bevordert de stofwisseling en helpt je lichaam vet te verbranden. Dus, mannen, gebruik deze tips en zet ‘m op!

Laat een reactie of vraag achter »