Top 10 gezondste voedsel en eten


Om slank en gezond te blijven, wordt ons vaak verteld welke voedingsmiddelen we moeten proberen te vermijden of te beperken. Bijvoorbeeld industrieel voedsel, voedsel dat te vet of te zoet is. Maar het vermijden van voedingsmiddelen die niet per se goed voor je zijn, is niet genoeg! Als u zich goed wilt voelen en uw lichaam van binnenuit wilt verwennen, moet u zich ook richten op bepaalde voedingsmiddelen.
gezond voedsel
Gezonde voeding die voedingsstoffen, mineralen, vitaminen, goede vetten en antioxidanten bevat die ons lichaam nodig heeft in de strijd tegen cholesterol, hart- en vaatziekten, celveroudering en bepaalde vormen van kanker. Opmerkelijk.

Dus als je een lang en gezond leven wilt leiden, heeft CuisineAZ een korte lijst samengesteld van de 10 gezondste voedingsmiddelen op de planeet. U moet ze beslist op uw wekelijkse boodschappenlijstje zetten!

De appel

appel
Als appels een van de gezondste vruchten in de boomgaard zijn, dan komt dat gewoon omdat ze rijk zijn aan vezels, vitaminen en antioxidanten. Als je je lichaam wilt helpen vrije radicalen te bestrijden, zijn appels de beste. Bovendien zijn er zoveel appelsoorten dat je niet snel genoeg krijgt van deze heerlijke vrucht, die rauw of gekookt kan worden gegeten. Als kers op de taart: appels zijn ook een van de beste eetlustremmers ter wereld!

Linzen

Linzen
Linzen zijn een van de bekendste peulvruchten die er bestaan. En de gezondste ook! Ze zijn zeer rijk aan oplosbare vezels, beschermen ons hart en absorberen cholesterol voordat die zich in onze slagaders kan nestelen. En dankzij de eiwitten die ze in goede hoeveelheden bevatten, reguleren linzen onze bloedsuikerspiegel: perfect om te voorkomen dat we voortijdig trek krijgen. Tot slot heeft een recente studie aangetoond dat linzen zeer hoog scoren onder de peulvruchten wat antioxidanten betreft.

Bosbessen

Bosbessen
De blauwe bes is een klein besje dat uit Canada komt en erg lijkt op de blauwe bes. Niet alleen vanwege de kleur (blauw, ook al lijken de details overbodig!), maar ook vanwege het ongelooflijke gehalte aan antioxidanten. Het is zelfs een van de meest antioxidantrijke bessen ter wereld. Het consumeren van bosbessen is dus een manier om je te beschermen tegen hart- en vaatziekten, kanker, gezichtsproblemen, geheugenverlies, celveroudering, maar ook tegen urineweginfecties… Er is dus besloten, we zetten geen bosbessen meer in een vaas, we gaan ze opeten!

Avocado

Avocado
Lange tijd werd de avocado gedemoniseerd vanwege zijn hoge vetgehalte. Maar vandaag is het weer in ere hersteld door eindelijk te worden geclassificeerd als een van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld. Want het is zeker rijk aan vet, maar in goede vetten, die helpen om ons cholesterol te verlagen! Het resultaat: minder cholesterol, en dus minder risico op hartaanvallen en andere hart- en vaatziekten. Bovendien bevat de avocado ook glutathion, een van de krachtigste antioxidanten…

Broccoli

Broccoli
Een goede reden om broccoli in de top 10 van gezondste voedingsmiddelen te zetten? Misschien zijn reputatie als anti-kanker voedsel! Broccoli is namelijk een groente die rijk is aan zwavelverbindingen, waarvan de consumptie de productie verhoogt van enzymen die kankerverwekkende stoffen ontgiften. Niet slecht, hè? Niet te vergeten dat dankzij zijn rijkdom aan calcium, kalium, vezels, vitamine K en C, het ook onze botten beschermt, onze bloeddruk, ons geheugen… Om dringend te eten, rauw of gekookt.

Amandelen

Amandelen
Amandelen zijn de kleine snack die je altijd bij de hand of in je tas moet hebben. En ja: amandelen zijn minder vet dan Mars! Bovendien zijn amandelen zeer voedzaam, waardoor we vitamine E, magnesium (twee voedingsstoffen die over het algemeen ontbreken in onze voeding), antioxidanten en vezels binnenkrijgen. Samen met chiazaden behoren ze tot de gezondste en meest voedzame noten en zaden ter wereld!

Lijnzaad

Lijnzaad
In de familie van de zeer voedzame zaden, is het vlaszaad niet in ruste, verre van dat! Een eetlepel lijnzaad bevat iets meer dan 2 gram vezels. En niet zomaar vezels: oplosbare vezels die helpen ons slechte cholesterolgehalte te verlagen. De kers op de taart is dat lijnzaad ons ook helpt bij de bestrijding van borstkanker en beroertes.

Knoflook

Knoflook
Antibacterieel, antischimmel, ontstekingsremmend, antiviraal, antibiotisch… knoflook beschermt ons hart, onze slagaders, ons immuunsysteem… Om nog maar te zwijgen van het feit dat het ons helpt in de strijd tegen diabetes, cholesterol, spijsverteringsstoornissen, en darm- of prostaatkanker op afstand houdt. Het enige wat je moet doen is 6 kleine peulen per week eten. Daarna nog even de tanden poetsen om een al te afstotelijke adem te voorkomen, en klaar is kees!

Paprika’s

Paprika
Paprika’s zijn een groente die zowel rauw als gekookt gegeten kan worden, of ze nu groen, geel, oranje of rood zijn! Deze groente bevat weinig calorieën en is rijk aan vezels, water en vitamines A, B, C en P. Vooral omdat vitamine C en P, in combinatie met de vele antioxidanten die paprika bevat, ons helpen om celveroudering tegen te gaan en onze huid mooi te houden!

Zalm

Zalm
Hoewel zalm een vette vis is, is het een van de gezondste voedingsmiddelen die er zijn. Waarom is dat? Simpelweg omdat de vetten die erin zitten goede vetten zijn, die onze aderen verwennen en ons zelfs helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten. In een recente studie werd vastgesteld dat het eten van zalm tweemaal per week voldoende was om het risico op een hartaanval met 27% te verminderen. Dus laten we naar de viswinkel gaan!

Recent Posts